Stichting Gaudium Continuiteit schenkt 33.333 euro aan het Erasmus Scholarship Fund. Pauline van de Meer Mohr kreeg maandag 23 april officieel de cheque overhandigd.

Stichting Gaudium Continuiteit steunde bestuursleden van de gelijknamige Rotterdamse studentenvereniging financieel. Door de omvorming van studentenvereniging Gaudium tot een alumnivereniging is de stichting niet meer nodig. Het geld gaat voor één derde naar goede doelen. Eén derde gaat naar de alumnivereniging die, mede door de verkoop van hun sociëteit, nu een bedrag heeft voor periodieke evenementen.

Pauline van der Meer Mohr (links) is blij met de bijdrage van Stichting Gaudium Continuiteit.

(Rechts: Bestuursleden Stichting Gaudium Continuiteit, Rodrique Engering en Lizet Friesen.)

Toptalenten

Het overige bedrag gaat naar het Erasmus Scholarship Fund. Dit fonds geeft toptalenten van buiten de Europese Unie een kans om op de Erasmus Universiteit te studeren. Volgens Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur, wordt daar gretig gebruik van gemaakt. “Als gevolg daarvan is de universiteit een stuk internationaler en lopen er hier heel wat toptalenten rond.”

Donateur

“De universiteit is een belangrijke donateur geweest voor de stichting”, vertelt Rodrique Engering, oud-lid van de studentenvereniging en bestuurslid van Stichting Gaudium Continuiteit. Hij heeft eerst goed gekeken naar de regels die de universiteit destijds opstelde bij het toekennen van de donatie. “Daarin stond niet wat er met het geld moest gebeuren als de vereniging ophield te bestaan, daarom wilde we een groot deel van het geld teruggeven aan de universiteit.”

Donaties

Van der Meer Mohr zegt heel blij te zijn met deze schenking. “Het is altijd moeilijk om dit soort fondsen goed te vullen. ‘Geven voor weten’ is niet iets wat in de Nederlandse genen zit.” Volgens haar realiseren de meeste mensen zich niet dat de overheid maar een heel beperkte bijdrage levert aan universiteiten en die gaat voor het grootste deel naar onderwijs en onderzoek. “Voor scholarships zijn geen middelen gereserveerd, die moeten dus allemaal uit donaties en sponsoring gefinancierd worden.” CH