De weggeefactie van gele dotters, dinsdagmiddag, is een groot succes gebleken. Zo´n 150 plantjes werden door – voornamelijk – medewerkers afgehaald.

De weggeefactie van dotters bleek een succes, dinsdagmiddag werden zo’n 150 plantjes afgehaald. (foto: Ronald van den Heerik) 

Soms met hele dozen en vuilniszakken tegelijk werden de door tuinman Van der Gaag uitgestoken gele dotters (Caltha palustris) rond het middaguur door medewerkers meegenomen. De actie was opgezet om de bloemen te behoeden voor de ellendige dood van bedolven te worden onder een zandberg of anderszins. De plek voor het E-gebouw, waar ze sinds 1973 groeien en bloeien – en waar ze door Van der Gaag zelf indertijd eigenhandig werden gepoot – is nodig voor de bouwwerkzaamheden op de campus.

Grootste afnemer met afstand echter, is Pieter Graveland uit Stolwijk, wiens bestratingsbedrijf actief is op de campus. Hij graaft machinaal alle overgebleven planten uit om ze thuis op het land rond zijn boerderij terug te plaatsen. GvdE