Studievereniging STAR heeft gisteren tijdens de eerste Excelsior Nauta Dutilh Studentencup de gouden wisselbokaal gewonnen. Ze versloegen het Rotterdamsch Studenten Corps in de finale met 2-0.

Zestien Rotterdamse studenten- en studieverenigingen streden op 10 april op de sportvelden van  Stadion Woudestein om de eerste plaats. De beker werd voorafgaand aan de wedstrijd Excelsior – NEC in het stadion uitgereikt, waar alle toernooispelers en supporters voor waren uitgenodigd.

Studentenvereniging SSR won met zestig man de supportersprijs: een ingelijst Excelsiorwedstrijdshirt én de inschrijfkosten á honderd euro retour.

Happy hour

STAR toonde een vermoeide, maar uitgelaten indruk na het verslaan van de in rood-zwart gehulde tegenstander RSC. “We hadden aan het begin van het toernooi niet verwacht de eerste plek te behalen, dus dit voelt goed. Vanaf half één ‘s middags hebben we zes wedstrijden van twintig minuten gespeeld. Ondanks het inzetten van veel wissels, was dit fysiek toch zwaar.”

Op de vraag of het happy hour tijdens het toernooi invloed had op hun prestaties, schudden de heren oprecht hun hoofd. “We hebben een paar biertjes gedronken, maar we hebben het netjes gehouden. We zijn een professioneel team!”

Strijdende teams tijdens de Excelsior Studentencup. Winnaar STAR speelt in het blauw.  

Doelpunt forceren

RSC liep naar eigen zeggen na een achterstand van 0-1 achter de feiten aan. “We waren niet scherp genoeg, dus we konden een doelpunt van onze kant niet forceren. En dan krijg je de deksel op je neus met 0-2. We hebben ons voor 100 procent ingezet, er is niks aan te doen.” Ze liepen daarom met opgeheven hoofd naar de aansluitende wedstrijd in het Excelsiorstadion.

Mede-initiatiefnemer en oud-Excelsiorspeler Wouter Gudde noemde het nieuwe jaarlijkse sportevenement een ‘succesvol verlopen, ludieke actie’. Ook medeoprichter Jef Verschuren van de Erasmus School of Economics was tevreden over de opkomst van 250 tot 300 man. De twee hopen met de samenwerking de banden tussen de universiteit en de voetbalclub aan te halen. AP

Op maandag 16 april zendt Eredivisie Live om 18:15 uur een special uit over deze eerste editie van de Excelsior Studentencup.