Ook dit jaar is studenten.net op zoek naar de mooiste en tegelijkertijd slimste student van het jaar. Twee Erasmus-studenten staan in de kwartfinale.

De 19-jarige criminologiestudente Marije Poort doet mee aan de ‘Student of the Year’-verkiezing om ervaring op te doen. “De debat- en mediatrainingen die ik tijdens de verkiezingsperiode krijg zijn een motivatie geweest om me in te schrijven.” Ook een reis naar Cuba zag ze wel zitten.

Modellenwerk

Mocht Poort winnen, dan krijgt ze behalve een reis naar Cuba ook een modellencontract en een tablet. Eigenlijk heeft ze nooit een modellencarrière geambieerd. “Acteren vind ik wel heel leuk, maar ik weet echt niet of ik wel geschikt ben voor modellenwerk. Daar heb ik nooit bij stilgestaan.”

Reclame

De studente staat vooralsnog op de vierde plaats. Ze promoot zichzelf via Facebook en Twitter. Ook haar ouders helpen een handje mee door e-mails te versturen. “Uiteindelijk zal ik meer reclame moeten maken, misschien wel met flyers of zo iets.”

Beauty en brains

Geneeskundestudent Salih El Saddy is de mannelijke kwartfinalist van de Erasmus Universiteit. Elk jaar zoekt studenten.net een mannelijke en een vrouwelijke student die beauty met brains combineert. Eind mei wordt bekend gemaakt welke twee studenten de titel winnen. CH