Hardloopvereniging Roadrunners komt met een triatloncommissie. De initiatiefneemster is Annemieke Bloem: “Ik speel al een aantal jaar met dit idee.”

Omdat ze zelf lid was van een hardloopvereniging, er een studentenzwemvereniging is, en er veel mensen zijn die wielrennen, leek het Bloem leuk om die drie dingen te combineren. “Ik denk dat het idee vooral nog een beetje moest rijpen, maar na mijn tweede voorzittersjaar bij Roadrunners besloot ik er toch eindelijk maar eens werk van te maken.”

Inventariseren

Bloem denkt dat er genoeg interesse is om de nieuwe commissie in het leven te roepen. “In mijn omgeving hoor ik vaak dat mensen aan triatlons meedoen.” Op dit moment is ze voornamelijk bezig met het inventariseren van de geïnteresseerden en hoe zij de trainingen voor zich zien. “Allen via SIN-Online kom je er niet, dus het is een kwestie van mensen persoonlijk benaderen.”

Drukke agenda

Volgens Bloem is het qua hardlopen en zwemmen het meest praktisch om aan te sluiten bij de bestaande trainingen. “Wielrentrainingen zijn op zich gemakkelijk te organiseren, al is het wel lastig dat de meesten drukke agenda’s hebben.” Ook is het volgens haar de bedoeling dat er deze zomer in buitenwater getraind wordt. “De meeste triatlons worden ten slotte niet in het zwembad gehouden.”

Samen trainen

Uiteindelijk is het doel om met een groep naar een bepaalde triatlon toe te werken. “Het samen naar wedstrijden toeleven is één van de dingen waarvan teamsporters denken dat het ontbreekt bij individuele sporten.”