De tijdelijke trap naar het H-gebouw is te gevaarlijk. Door ongelijke treden zijn meerdere mensen al gevallen. De ‘showtrap’ wordt daarom vanaf morgen afgesloten.

Uit een brief die later wordt verspreid onder studenten en medewerkers blijkt dat de trap aan alle veiligheidseisen zou voldoen. Door de vele klachten die bij EFB binnenkwamen is er toch besloten de trap af te sluiten. Tot begin mei is het A-gebouw alleen bereikbaar via de ingang van het H-gebouw. 

Professor Rommert Dekker kwam ten val toen hij met een collega de trap opliep. “Het is niet ernstig gelukkig, ik heb alleen een schaafwond. Een collega is er erger aan toe.” Daarmee wijst hij op professor Christiaan Heij, die bij een zware val letsel aan hoofd en handen op liep.

“Eerst denk je nog dat je gewoon pech hebt gehad, maar nu blijkt dat er toch meer mensen onderuit gaan”, zegt Dekker. De oorzaak van de valpartijen lijkt de ongelijke en grotere afstand tussen de treden te zijn. Vooral de bovenste tree zorgt voor veel ongemak.

Ook student Michael Rabbers vermijdt de trap liever. Via twitter laat hij weten de trap doodeng te vinden. “Ik loop voortaan om.” CH