De vlag bij de hoofdingang van de campus hangt vandaag halfstok vanwege het busongeluk in het Zwitserse Sierre. Daarbij kwamen zes Nederlandse kinderen om het leven.

De vlag op de campus hangt halfstok vanwege het busongeluk in het Zwitserse Sierre.

Half stok

Door heel Nederland hangen scholen en universiteiten vandaag de vlag half stok. “Een mooie manier om stil te staan bij deze trieste gebeurtenis”, zegt Jacco Neleman, persvoorlichter van de universiteit.

Skivakantie

Dinsdagavond, 13 maart, verongelukte een Belgische bus met daarin vooral schoolkinderen uit Lommel, een plaatsje net over de grens bij Eindhoven. 28 mensen overleefden het ongeluk niet, onder wie 22 kinderen. De slachtoffers waren op de terugweg van een skivakantie, toen de bus om nog onbekende reden tegen een tunnelmuur aanreed. CH