Mario Biesheuvel is 12 mei verkozen tot ‘Mooiste student van 2010’. De rechtenstudent van de EUR was zaterdag te gast bij ‘X de Leeuw’, het programma van Paul de Leeuw.

Biesheuvel was uitzinnig van vreugde toen hij in discotheek Panama tot mooiste student verkozen werd. Als winnaar van de verkiezing, die de website Studenten.nl organiseerde, ontving hij een reisje naar Ibiza en een laptop. Of de titel meer verplichtingen met zich meebrengt komend jaar, weet hij niet.

Onder een waterval

“Mijn telefoon stond afgelopen vrijdag roodgloeiend: allerlei kranten en televisieprogramma’s wilden me interviewen”, jubelt de student. Ook de redactie van ‘X De Leeuw’ vroeg hem te gast. Biesheuvel wist van tevoren nauwelijks wat hem te wachten stond, maar iets geks had hij wel gedacht. Uiteindelijk stond hij met ontbloot bovenlijf onder een waterval, zoals in een tv-commercial voor appelcider. Verder stond Biesheuvel al in het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. Op stapel staat een bezoek aan het TMF-programma ‘Kijk dit nou’.

In ondergoed

Samen met de elf andere finalisten van de verkiezing staat Biesheuvel in ondergoed op een kalender, waarvan de opbrengst naar Novib gaat. De kalender is te koop op Studenten.nl voor 5,95 euro. Bij de fotoshoot kwam zijn modellenervaring goed van pas. Overigens had zijn overwinning meteen effect op zijn modellencarrière: “Ik heb al veel verzoeken gekregen van verschillende bureaus om eens te komen praten.”

Spammen

Om te winnen heeft de rechtenstudent slim gebruik gemaakt van zijn vrienden en bekenden. “Ik heb iedereen gespamt met mailtjes, sms’jes en berichten op hyves.” Hierdoor stond hij al weken op de eerste plaats van de ranglijst. “Mijn vrienden waren overtuigd dat ik zou winnen. Gelukkig vond ook de jury uiteindelijk dat ik de titel verdiende.”LJ