Maik Tenhagen, eerstejaars geneeskunde

“Ik heb nog niet zoveel op te merken aan de universiteit eigenlijk. Wel zou het fijn zijn als de locaties van de lessen dichter bij elkaar liggen. Je moet nu vaak ‘een kwartier’ lopen voordat je bij het volgende lokaal bent.

Ik denk niet dat er veel studenten zijn die de moeite nemen om te klagen. Toch vind ik het een leuk idee dat mensen hun ideeën mogen inzenden, vooral als er ook iets mee gedaan wordt. Dat is dan mooi meegenomen.”

Ilse Groenendijk, derdejaars geneeskunde

“De leraren mogen iets toegankelijker zijn voor vragen. Het duurt vaak heel lang voordat je een e-mail terug krijgt. Ze zouden mensen kunnen inhuren die, naast de docenten, ook antwoord kunnen geven. Bijvoorbeeld artsen in opleiding, die zijn toegankelijker.

En de Medische Bibliotheek moet groter. Ik probeer er al de hele week te studeren, maar er is nooit een plek vrij. Als er bijna tentamens zijn is het er helemaal een gekkenhuis. Ik denk dat de bibliotheek wel uitgebreid kan worden, omdat er niet zoveel troep gemaakt wordt. Veel extra schoonmaakwerk is er dus ook niet.”

Lucas Peet, eerstejaars fiscale economie

“Er moet op de campus een weg binnendoor komen! Tussen het H- en L-gebouw bijvoorbeeld. Ik heb een hekel aan omlopen, maar verder is het wel goed allemaal. Ik heb nog nooit gehad dat er geen studieplekken en computers beschikbaar waren als ik die nodig had. Of ik creatieve ideeën heb? Nee, dat is niet mijn sterkste kant.

Ik vind het wel een heel goed idee dat studenten hun ideeën in mogen zenden, wie weet komt er nog wat leuks bovendrijven.”

Advies aan Pauline

Pauline van der Meer Mohr roept in haar blog studenten om hun ideeën over de universiteit van de toekomst in te sturen. Wat zouden deze studenten haar adviseren?