De Faculteit der Wijsbegeerte heeft verzocht in september nog niet de ‘Nominaal = normaal’-regel in te hoeven voeren. De faculteit wil uitstel tot 2013.

“We volgen ons eigen ritme hier en voeren het systeem geleidelijk in”, zei decaan Wiep van Bunge tijdens de faculteitsraadvergadering maandag. Wijsbegeerte heeft in verhouding tot andere faculteiten weinig medewerkers, waardoor het niet lukt om het systeem al na de zomer in te voeren.

Sneller

Naar verwachting moeten vanaf 1 september 2012 alle eerstejaarsstudenten aan de EUR al hun 60 punten in één jaar halen. Dit is de zogeheten Nominaal = Normaal (N=N) regeling. Studenten kunnen wel het ene vak met het andere compenseren bij 45 punten of meer. De universiteit hoopt dat studenten hierdoor sneller afstuderen. Slechts 47 procent van de EUR-studenten heeft na vier jaar een diploma.

De universiteitsraad bespreekt op 27 maart het onderwerp, dan valt de definitieve beslissing over invoering van N=N.

Nevenactiviteiten

Een van de studenten in de faculteitsraad stipte nog even de vrees aan dat het straks wel erg moeilijk gaat worden om nevenactiviteiten te hebben. Van Bunge, die na de zomer na twee termijnen stopt als decaan, zei de zorgen te begrijpen, maar denkt dat de faculteit uiteindelijk niet achter kan blijven. Hij verwacht dat het aantal studenten dat in kortere tijd afstudeert opweegt tegen de mogelijk lagere instroom van studenten.

Dubbelstudenten

Komende tijd wordt onder meer bekeken hoe het zit met studenten die twee studies tegelijk volgen. Het is niet realistisch te verwachten dat zij alle 120 studiepunten in één jaar halen, concludeerden de leden van de faculteitsraad. TL