De Tree Shack op de campus is na amper een jaar alweer afgebroken. De houten hut verhuist naar een kinderboerderij.

Nog geen jaar geleden werd onder het genot van biologische hapjes en drankjes de Tree Shack in gebruik genomen; vandaag verdween het bouwsel weer, terwijl ditmaal broodjes worst en chocolademelk konden worden genuttigd.

Minimale belangstelling

Drie weken duurde het afgelopen voorjaar om van een deel van de gekapte bomen op de campus een hut te fabriceren, en in drie uur was het bouwsel verdwenen. Was in mei collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr nog aanwezig om de blokhut officieel te openen, bij het afscheid was de belangstelling van hogerhand minimaal.

 

Restanten van de Tree Shack

Weinig animo

De Tree Shack had een ontmoetingsplek moeten worden waar studenten konden samenkomen, en minicolleges of workshops konden worden gehouden. Maar in de praktijk stond de hut gewoon maar te staan. Alleen de RSM-duurzaamheidsprofessor Gail Whiteman betrok de Tree Shack bij haar oratieplechtigheid en bij enkele andere activiteiten met studenten.

Fluitende vogels

Ingrid de Vries, voormalig voorvrouw van GreenEUR hield vandaag een afscheidsspeech waarin zij nog maar eens de wens uitsprak dat een groene campus waar wij weer de vogels kunnen horen fluiten en de konijntjes kunnen zien huppelen, niet al te lang op zich zal laten wachten.

Overigens krijgt de houten hut een prima nieuwe bestemming: hij komt te staan op een kinderboerderij op Zuid. GE