Misschien heb je hem al gezien: voor het L-gebouw werkt kunstenaar Remko van Schaik aan een grote 3D-tekening van krijt. Met dit kunstwerk voor de deur wil de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam aandacht vragen voor de EFR-Business Week die van 28 maart tot en met  5 april plaatsvindt.

Thema van het evenement is dit keer ‘Out of the box’. “We waren aan het brainstormen over de manier waarop we dit onderwerp op de campus konden toepassen”, zegt Evelien de Wit van de EFR-Business Week. “En een 3D-tekening was nog nooit gedaan.” Wanneer de tekening af is kunnen mensen van elkaar een foto nemen. “Het lijkt dan net alsof je op een zwevende rots staat”, zegt Van Schaik. Doordat een camera geen diepte pakt ontstaat het 3D-effect.

Tegenslagen

Voor dit project heeft Van Schaik gekozen voor een groot, maar simpel ontwerp. “Normaal werk ik op veel kleinere schaal, maar de grond is hier zo ruw. Door groot te werken blijft het ontwerp zichtbaar.” De kunstenaar doet er gemiddeld zo’n twee dagen over, maar dit keer had hij wat tegenslagen. “Gisteren was de grond veel te vochtig. Ik heb vandaag veel over moeten doen en loop daardoor wat achter op schema.”

Zelfontplooiing

Met het ‘Out of the box’-thema wil EFR studenten inspireren om creatief en innovatief te zijn. “We merken dat veel studenten braaf de colleges volgen, maar ondernemend vermogen en creativiteit missen”, legt De Wit uit. “De studiedruk is verhoogd, waardoor studenten zich binnen de studie weinig kunnen profileren.”

Met de Business Week wil EFR die zelfontplooiing aanwakkeren aan de hand van een divers programma met inspirerende sprekers. CH