Het carnaval zit erop, de vastentijd kan beginnen. Nog maar weinig feestvierders onthouden zich de 40 dagen na carnaval van eten en drinken, maar er is wel een groeiend aantal mensen dat deze periode stopt met social media. Zo ook Dirk Verloop (17), student economie en bedrijfseconomie aan de EUR.

In het Reformatorisch Dagblad vertelt hij waarom hij Facebook tijdelijk stillegt: “Niet om als een farizeeër met de borst vooruit te lopen om te laten zien hoe goed ik het doe. Maar ik denk dat het goed is om me bewust te worden van wat nu precies het nut is van sociale media. De tijd die je daaraan besteedt, kun je zo veel nuttiger gebruiken door meer de Bijbel te lezen en te bidden. We zijn op de wereld gezet om de Heere God te dienen. Het is voor mij heel goed om me bewust te worden van de dingen die veel kostbare tijd opslokken.”

Volgens het dagblad drinkt Verloop ook 40 dagen geen alcohol en koffie. Uit het artikel blijkt dat het voor de student niet de eerste keer is dat hij aan het vastenritueel meedoet: „Vorig jaar heb ik het ook gedaan. Toen door snoep en allerlei tussendoortjes te laten staan. Ik heb het idee dat het vasten op sociale media een nieuwe trend is.”

EM wilde graag met Dirk in contact komen over zijn Facebookonthouding, maar ja, de komende 40 dagen gaat dat via FB niet lukken.