Schoonmaakster Sunduz Bilgisli is door haar collega’s gekozen tot ‘GOMmetje van het jaar’, omdat ze het geen punt vond haar vakantie steeds op te schuiven tot iedereen op vakantie geweest was. Bilgisli werkt bij GOM schoonmaakbedrijf, waarvan de universiteit de opdrachtgever is.

De Turkse houdt sinds vier jaar de kantoren van het A-gebouw spic en span. “Het zijn lieve mensen in het A-gebouw, daar ben ik tevreden mee”, zegt ze ietwat verlegen in een mengeling van Nederlands en Turks. Een collega schiet daarom te hulp. “We helpen elkaar waar we kunnen”, lacht die. “We zijn goede collega’s.”

De vier GOMmetjes krijgen elk een bloemetje. Sunduz (tweede van rechts) krijgt nog een extra cadeautje

Volle prullenbakken

Een nadeel van haar werk vindt Bilgisli de volle prullenbakken in de ochtend. Ze is er dan druk mee om alles weer netjes te maken, voordat ze om 11 uur weer in haar auto stapt richting huis in Rotterdam-Zuid. Vaak neemt ze een paar collega’s mee die daar ook wonen.

Bilgisli krijgt een bos bloemen en een cadeautje. “Het hoeven geen grote cadeaus te zijn, want het gaat vooral om de waardering”, zegt Michèle Belgraver van het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB).

Laatste GOMmetje

Schoonmaakbedrijf GOM en de Erasmus Universiteit hebben de verkiezing drie jaar lang gehouden, en dit was de laatste keer. Elk kwartaal kozen GOM en het EFB de medewerker van het kwartaal. De medewerkers zelf kiezen uiteindelijk de absolute winnaar van het jaar.

GOM stopt met de verkiezing, omdat het bedrijf en het EFB het tijd vinden voor iets nieuws. Wat dat wordt, is nog niet bekend, maar er komt zeker een ander initiatief om de medewerkers af en toe in het zonnetje te zetten. LJ