Bryan van Putten, geboren en getogen op Aruba, en nu student Media en Cultuur aan de EUR, combineert zijn studentenleven met zijn muzikale ambities. Op maandag 13 februari speelt hij zijn eigen nummers in Maria’s Cantina in het J-gebouw.

Bryan vertelt dat zijn moeder een gitaar had, waar hij tevergeefs op probeerde te spelen. Nadat ze hem een tijdje had zien aanrommelen, stuurde zijn moeder hem toen hij negen jaar oud was naar zijn allereerste gitaarles. Na een aantal lessen was zijn passie voor muziek geboren, die met de jaren alleen maar groter werd. Bryan speelde in verschillende bands, van reggae tot rock, totdat hij naar Nederland verhuisde en zijn eigen weg ging als singer/songwriter.  

Performer

Bryan won de publieksprijs van de Grote Prijs Zuid-Holland in 2010, waar hij het opnam tegen de beste singer/songwriters van de provincie. Vorig jaar trad hij op in De Smitse en op Erasmus MC, en hij heeft nu wekelijkse optredens in café Hemingway. Als singer/songwriter en professioneel gitarist speelt hij af en toe op privé-gelegenheden of recepties. Bryan is dit jaar bezig met zijn master bij de EUR, en kan dus niet zo veel tijd aan muziek besteden als hij zou willen: “Muziek zal altijd een groot deel van mijn leven zijn, maar ik wil mijn bachelor en master hebben voor het geval ik niet van muziek alleen kan leven.”

Meer weten

Studium Generale en Erasmus Cultuur hebben Bryans aankomende optreden georganiseerd, en beschrijven hem als “bekend om zijn mix van intieme, melodische bekentenissen, gecombineerd met pop-invloeden, poëtische teksten en een nostalgisch gevoel”. Op maandag 13 februari speelt hij van 12.00 tot 13.00 uur in Maria’s Cantina, in het J-gebouw.  IS

FB

Studium Generale

http://www.bryanvp.com/