Flirtend door je studie

Er is een nieuw flirtnetwerk op de campus; Biddys. Via dit netwerk kunnen studenten anoniem spannende berichten plaatsen over medestudenten. Op dit moment hebben al 500 mensen een EUR-profiel aangemaakt. EM vroeg zich af of EUR-studenten nu daadwerkelijk flirtend door hun studie gaan.

Thomas van Zoggel, master Finance & Investment

“Toevallig zat ik laatst in de trein en zag ik daar een briefje. Daarop stond het volgende verhaal: ‘Ik zat hier in de trein dinsdag, jij stapte uit bij halte x en had deze schoenen en jas aan. Ik durfde je niet aan te spreken, maar als je je hierin herkent, stuur een mailtje naar [email protected].’ Voor dit soort situaties is het flirtnetwerk perfect. Soms durf je iemand niet persoonlijk aan te spreken en het netwerk biedt je een andere, makkelijkere manier.

Het is dus zeker een leuk initiatief, dit soort dingen worden steeds populairder. Een tijdje terug was het ‘hot or not’, waar je medestudenten kon beoordelen op uiterlijk. Ik denk dat het daarnaast kan bijdragen aan het campusgevoel dat de universiteit op dit moment proberen te creëren. Dat is één van de belangrijkste doelen van de verbouwing van de campus. Via dit netwerk bouw je ook een soort community. Het is nu alleen wachten totdat de hype toeslaat, want het wordt pas echt leuk als veel mensen actief zijn.“

Savannah Hasselo, derdejaars Economie & Rechten

“Ik werd op de site gewezen door mijn – allemaal mannelijke – bestuursgenootjes. Zij vonden het vooral erg grappig. Zelf vind ik het een ludieke actie. Ik zie het ook meer als een grapje en ik denk niet dat er echt iets serieus via deze site zou kunnen ontstaan. Daarnaast moet het eerst wat bekender worden, want nu is de kans dat iemand je berichtje oppikt vrij klein. Het is nu vooral leuk om te lezen wat andere mensen over elkaar denken en schrijven.

Wel past het goed bij de sfeer op de universiteit. Op sommige plekken, zoals de UB en de mensa, is het een kwestie van zien en gezien worden. Het netwerk sluit hier goed bij aan. Zelf zou ik in deze setting ook best iets kunnen posten. Helemaal als ik met een groepje vriendinnen zou zijn.”

Bart van Baal, eerstejaars Rechten

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik de website niet zo goed ken. Het is grappig bedacht, maar of het helpt weet ik niet. Het kan een speelse manier zijn om iemand te ontmoeten. Zelf zou ik het niet zo snel doen, vooral vanwege de flirterige inhoud van je berichtje. Zoiets zou ik niet snel op internet zetten.

Daarnaast betwijfel ik of het echt iets aan het universiteitsleven toevoegt. Het komt een beetje kinderachtig over. Als je met vrienden onder elkaar bent, kijk je ook wel eens naar de mensen om je heen. Dan wordt er besproken hoe leuk iemand wel of niet is. Via deze site is de interactie een beetje weg. Je post een berichtje maar het is altijd afwachten of er iemand reageert.” JV