Korte broek of niet?

Het liefst draag je met dit warme zomerweer zo weinig mogelijk. Maar is het niet ongepast in een universitaire omgeving, al dat bloot? We vroegen het de studenten.

Tehilah Oorebeek, derdejaarsstudente Psychologie

“Als het zo warm is, vind ik het logisch dat iedereen in zomerse kleren komt. Ik doe het zelf ook. Bovendien denk ik dat er op de universiteit heel veel verschillen te vinden zijn, aangezien iedereen een andere stijl heeft. En dat moet vooral zo blijven. Met kleding laat je toch een soort indruk achter. En dat is zowel met een lange als korte broek. In dat opzicht maakt het niet zoveel uit.

Een tip die ik nog wel wil meegeven is dat het in de computerlokalen aardig koud kan zijn, ook al is het buiten warm. Ik zat er laatst in mijn korte broek en dat was niet prettig. Dus daar heb je een vestje of legging zeker nodig.”

Imke van Vliet, derdejaarsstudente Geschiedenis

“Er is natuurlijk een verschil tussen zomers en bloot gekleed, maar over het algemeen zie ik geen problemen. Een kort rokje zegt niet dat je minder gemotiveerd bent dan een lange broek. Bovendien heb ik maar weinig les en ik vind het onnodig om me daar speciaal voor om te kleden.

Op de universiteit staat studeren centraal en dan is het niet persé nodig om professionaliteit uit te stralen. Op de werkvloer is dat anders. Als ik iets belangrijks heb, bijvoorbeeld een gesprek met mijn studieadviseur, ga ik wel netter. Met een jasje of een lange broek.” JV

(kopie 1)

Tehilah Oorebeek, derdejaarsstudente Psychologie

“Als het zo warm is, vind ik het logisch dat iedereen in zomerse kleren komt. Ik doe het zelf ook. Bovendien denk ik dat er op de universiteit heel veel verschillen te vinden zijn, aangezien iedereen een andere stijl heeft. En dat moet vooral zo blijven. Met kleding laat je toch een soort indruk achter. En dat is zowel met een lange als korte broek. In dat opzicht maakt het niet zoveel uit.

Een tip die ik nog wel wil meegeven is dat het in de computerlokalen aardig koud kan zijn, ook al is het buiten warm. Ik zat er laatst in mijn korte broek en dat was niet prettig. Dus daar heb je een vestje of legging zeker nodig.”

(kopie 1)

Tehilah Oorebeek, derdejaarsstudente Psychologie

“Als het zo warm is, vind ik het logisch dat iedereen in zomerse kleren komt. Ik doe het zelf ook. Bovendien denk ik dat er op de universiteit heel veel verschillen te vinden zijn, aangezien iedereen een andere stijl heeft. En dat moet vooral zo blijven. Met kleding laat je toch een soort indruk achter. En dat is zowel met een lange als korte broek. In dat opzicht maakt het niet zoveel uit.

Een tip die ik nog wel wil meegeven is dat het in de computerlokalen aardig koud kan zijn, ook al is het buiten warm. Ik zat er laatst in mijn korte broek en dat was niet prettig. Dus daar heb je een vestje of legging zeker nodig.”

Niels van Deuren, Masterstudent International Management

“Mensen moeten vooral dragen wat ze willen. Dus als iemand een kort rokje aan wil trekken: vooral doen. Zolang je je maar bewust bent van wat anderen ervan vinden. Er is geen echte dress code op de universiteit, al ga ik meestal voor een wat nettere stijl.

Aan de andere kant, toen ik in Singapore studeerde, liep ik gewoon in een korte broek en een blouse. Als het hier warm wordt, doe ik dat ook. Je zult me alleen niet snel in een kort rokje zien.”