Medewerkers van het stadsvervoer hebben in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam weer het werk neergelegd. Tussen tien uur ’s ochtends en drie uur ’s middags rijden er geen metro’s, trams en bussen.

Het personeel trekt vandaag naar Den Haag om verhaal te halen bij het kabinet. Dat wil de komende jaren 120 miljoen bezuinigen, onder meer door lijnen te schrappen en het aantal medewerkers terug te dringen.

Opbouw

De spits- en avonddienstregeling zou weer volgens plan moeten verlopen. Officieel rijdt de RET weer vanaf twee uur, maar omdat passagiers rekening moeten houden met de ‘opbouw van de dienst’ is een veiligheidsmarge ingebouwd.

Het is de tweede staking in korte tijd. Begin deze maand vond in de drie grote steden een estafette-actie plaats. Ov-bedrijven hebben met een kort geding geprobeerd de werkweigering van vandaag tegen te houden, maar tevergeefs. GM