Vandaag werd in de Senaatszaal het motto, logo en de website gepresenteerd: EUR 100 jaar IMPACT. Over precies negenhonderd dagen bestaat de Erasmus Universiteit namelijk honderd jaar.

Op dit moment is er een klok geprojecteerd boven de aula waarop voorbijgangers kunnen aflezen hoelang het nog duurt voor de EUR 100 jaar is. 

Confetti conflict

Ton van der Pijl spreekt de aanwezigen toe tijdens deze feestelijke aankondiging. Een kort filmpje wordt gestart en om de presentatie van het logo en motto kracht bij te zetten moeten confetti shooters afgaan. Dit mislukt, maar hilarisch is het als ze na wat gepruts alsnog knallen.

Doel

Er zijn grootse plannen voor het academisch lustrumjaar 2013/2014, aldus Van der Pijl. Het de bedoeling dat zowel studenten, alumni als bewoners van Rotterdam bij dit jubileum betrokken worden. Op welke manier zal in de toekomst blijken, maar wel is al duidelijk dat de Erasmus Universiteit hoopt in 2014 de Europese Studenten Kampioenschappen te mogen organiseren. Vanaf januari 2012 zal het nieuwe logo op het drukwerk van de universiteit verschijnen. MvB