De nieuwe ingang van de Universiteitsbibliotheek, tegenover de ingang van het Q-gebouw, wordt op 23 mei in gebruik genomen. Vanaf hetzelfde moment gaat de UB haar gebruikers informeren via beeldschermen.

Je bent er vast al eens voorbij gelopen: de zwartgeblokte aanbouw met vierkante ramen. Dit wordt voor minimaal een jaar de nieuwe ingang van de UB, waar ook de lockers en de portier mee naartoe verhuizen. De kluisjes en de toegangspoortjes worden daarom in de week van 16 tot en met 20 mei gedeactiveerd en verplaatst van de luchtbrug naar de nieuwe ingang en zijn dus de hele week niet bruikbaar. Studenten kunnen gebruik maken van de gratis lockers in de winkelstraat.

Find your treasure

Via borden zal de UB de route naar de nieuwe ingang communiceren. Ook heeft de bibliotheek schatkaartjes laten drukken waar studenten onder het motto ‘Find your treasure’ de nieuwe ingang kunnen vinden. Op 23 mei is er bij de nieuwe ingang ook daadwerkelijk een ‘schat’ of beloning te vinden. Wat dit is blijft nog een verrassing.

Extra nieuwsvoorziening

Tegelijk met het in gebruik nemen van de ingang aan de oostkant van de bibliotheek, begint de UB met ‘narrow-casting’ als aanvulling op de website. Via schermen wordt actuele informatie getoond, die kan variëren van UB-, en campusgerelateerd nieuws tot praktische berichten over bijvoorbeeld een defecte printer.

Afstemmen op zaal

De bibliotheek start met drie schermen; eentje bij de nieuwe ingang, een in de Posthumuszaal beneden, waar studenten in groepjes kunnen werken, en een in de Langeveldzaal, waar het stil moet zijn. De berichtgeving zal worden aangepast aan de zaal, dus in de Langeveldzaal zal benadrukt worden dat het een stilteruimte betreft.

De nieuwe (tijdelijke) ingang van de UB

Via SIN-Online

De berichtenstroom op de schermen wordt via het interne berichtenchannel SIN-Online getoond. “Dit systeem heeft zijn nut bewezen en de medewerkers die het channel gaan bijhouden zijn er vertrouwd mee, dus daarom is het een logische keuze”, aldus Miranda de Bus, PR-medewerker van de UB.

UB niet de eerste

De UB gaat overigens niet als eerste werken met narrow-casting om haar gebruikers tijdig te informeren. In het L-gebouw hangen ook al diverse schermen op de begane grond en binnen de faculteiten. LJ