De voorstelling Random Numbers brengt campus Woudestein ’s avonds tot leven. In een theatrale zwerftocht over de campus maken bezoekers kennis met vijf verschillende personen die op de campus studeren en werken. Op het eerste gezicht lijken ze niks met elkaar te maken te hebben, maar een mysterieus meisje blijkt de verbindende factor tussen hen te vormen.

Theatergroep ZUUR speelt vrijwel alle voorstellingen op bijzondere locaties, en deze keer is dat campus Woudestein. Vanaf 24 mei zullen zij de campus ’s avonds omtoveren tot een wereld op zich. “Het is geen luchtig theater, we willen bezoekers met een andere blik laten kijken naar zichzelf en de wereld”, aldus Marieke Bergsma, publiciteitsmedewerkster bij ZUUR.

Verbouwing

Op dit moment zijn medewerkers van ZUUR druk bezig om de kostuums en decors te maken, iets wat volgens theatervormgeefster Choi Wong nog niet zo makkelijk is met een locatie die constant verandert. “We wisten in eerste instantie niet dat de verbouwing van de campus nu al zou beginnen. Dus als we een route hadden bedacht bleek later dat je daar niet mocht, of kon komen, en moesten we het weer aanpassen. Gelukkig zijn we heel flexibel en vinden we altijd een oplossing.”

Vijf personages

De naam van de voorstelling, Random Numbers, staat voor de vijf personages in de voorstelling. Willekeurige personen die alle vijf op de campus ‘wonen’ maar op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. ‘Random’ personen dus. De kostuums die Choi samen met twee andere medewerkers maakt moeten de tegenstrijdigheid van de personages onderling laten zien, en dat zij afwijken van de standaard.

Vrije tijd

De voorstelling is in eerste instantie op studenten en medewerkers van de universiteit gericht, maar Bergsma benadrukt dat iedere theaterliefhebber welkom is om te komen kijken. Daarnaast wil Erasmus Cultuur met de voorstelling bereiken dat studenten niet alleen voor colleges naar de campus komen, maar ook hun vrije tijd er besteden. BK

 Random Numbers is van 24 tot en met 27 mei te zien op campus Woudestein. De voorstelling is Engelstalig en kaartjes zijn te koop via de website. Deze kosten normaal gesproken € 10,-, maar voor studenten € 7,50.