Pauline van der Meer Mohr vroeg half maart op haar blog wie een dagje met haar zou willen meelopen. Tweedejaars student economie en bestuurskunde William Klaver was nieuwsgierig en vergezelde de collegevoorzitter op 18 april als eerste.

Waarom wilde je een dagje met Pauline van der Meer Mohr meekijken?

William Klaver: “Ze heeft het enorm druk en ik was benieuwd waar ze zich zoal mee bezig houdt en hoe ze dat allemaal voor elkaar bokst. Het viel me op dat ze zich behalve met de campusverbouwing en de langstudeerregels ook bezighoudt met ‘kleinere’ dingen die op de EUR spelen en studentenorganisaties.”

Was het je eerste ontmoeting met de collegevoorzitter?

“Ja. Ik had me van tevoren verdiept in haar carrière om een beter beeld van haar te krijgen. Ze praat heel vlot en je merkt goed dat ze weet waar ze het over heeft. Dat ze uit het bedrijfsleven komt is goed voor de universiteit. Met de langstudeermaatregelen die ons boven het hoofd hangen, is het noodzakelijk om meer te gaan ondernemen. Door haar ervaring kan ze dat in goede banen leiden.”

Hoe zag jullie dag eruit?

“Helemaal vol gepland. ’s Ochtends waren het vooral overleggen, onder andere met mensen van de alumnivereniging. Daarna was ik aanwezig bij het informele lunchoverleg met de twee andere leden van het College van Bestuur en de secretaris. ’s Middags hield ze een praatje bij het lustrumsymposium van de Rotterdamse Vrouwelijke Studentenvereniging, en bij een bijeenkomst van de Veerstichting. Dit is een organisatie die jaarlijks een congres organiseert rond een levensbeschouwelijk thema. Om 17.30 uur moesten we afscheid nemen, maar Pauline zelf had ook nog een avondprogramma.”

Pauline van de Meer Mohr 

Nog spannende dingen gehoord?

“Ik vind het gedurfd dat ik als student alles mocht horen, ondanks dat er soms vertrouwelijke zaken werden besproken. Ik mag alleen niets zeggen over wat ik heb meegekregen, want ik heb een geheimhoudingsverklaring getekend.”

Hoe kijk je op de dag terug?

“Het was interessant om te zien hoe zij met haar werk en met mensen omgaat. Aan de andere kant was zij benieuwd hoe ik de dag had ervaren en wat me was opgevallen. Leuk waren ook onze gesprekjes tussen de overleggen door. We hebben gesproken over hoe je nominaal kunt studeren, maar ook tijd overhoudt om in een bestuur te gaan bijvoorbeeld. Volgens de collegevoorzitter is het noodzakelijk, maar zeker ook mogelijk om iets extra’s te blijven doen naast je studie.”

Tot nu toe hebben zich acht mensen aangemeld voor een meeloopdag. Pauline van der Meer Mohr wil twee keer per maand een student uit nodigen. Aanmelden kan via haar blog.