Campus in een nieuw jasje

Iedereen heeft het al gemerkt, de EUR is aan het verbouwen. Maar wat uiteindelijk het resultaat wordt, weten de meeste mensen niet. Dat ontdekte EM tijdens het ondervragen van vele studenten.

Robbert Meevers, masterstudent Economie

“Ik weet ongeveer wat er gaat gebeuren. Zo komen er onder andere een aantal nieuwe gebouwen, een parkeergarage en een soort plein of veld. Van de verbouwingen heb ik tot nu toe geen overlast gehad. Ik vind het goed dat er dingen worden veranderd, want nu oogt de campus uit de tijd. Het komt een beetje over als een bunker, dat kan dus wel wat gezelliger.

Als ik heel eerlijk ben interesseert het me niet zo heel veel verder. Ik ben hier over een half jaar klaar, dus ik zal er toch niks meer aan hebben.“

Remi Hartgers, eerstejaars student Bedrijfskunde

“Ik weet niet wat de nieuwe plannen voor de campus zijn. Ik heb wel wat gelezen over nieuwe gebouwen met hightech faciliteiten. Meer weet ik er niet van. Het ziet er hier misschien allemaal wat ouder oud, maar het ontbreekt niet aan faciliteiten. Alles is er eigenlijk, je kunt sporten, er is een bieb, etc. Natuurlijk zijn extra faciliteiten altijd meegenomen, maar er is op dit moment niks wat ik mis.

Dat de campus groener wordt en dat er bijvoorbeeld meer water komt is leuk, maar voor mij niet zozeer belangrijk. Wel denk ik dat het helpt bij de eerste indruk van eventuele nieuwe studenten. Nu oogt het allemaal wat gedateerd en lijkt het meer op een kerk of klooster. Dus in dat opzicht is het zeker een verbetering. “

Niels Geesing, eerstejaars student International Business Administration

“Toevallig heb ik zelf een artikel over de plannen voor de nieuwe campus geschreven voor het blad van mijn studievereniging STAR. Ik was voor het schrijven van het artikel niet bekend met de specifieke plannen, en juist daarom heb ik besloten om uit te zoeken wat er precies gaat gebeuren.

De Erasmus wil graag internationaal concurreren en trekt al veel studenten uit het buitenland, nu nog met name voor IBA, IBEB en IBCOM en de Phd programma’s. Internationale studenten zijn bekender met campusuniversiteiten, maar op de EUR is de campus niet het kloppende centrum van het studentenleven, zoals vaak wel het geval is in het buitenland.

Bovendien zou een metrostation midden op Woudestein een grote verbetering zijn, maar ik geloof niet dat het er van gaat komen. Waar ik wel op hoop is dat ze de campus wat meer een ‘stad in een stad’ maken, met eigen winkelvoorzieningen (supermarkt en andere winkels) en meer restaurants en cafés.” JV