De gemeente Rotterdam wil zó graag de University College van de Erasmus Universiteit in de stad houden, dat ze zelfs het Onderwijsmuseum en het Schielandshuis als onderkomen hebben aangeboden. Die weten alleen van niks, zo staat vandaag in het AD.

Het Nationale Onderwijsmuseum

Al eerder berichtte EM dat Dordrecht er ook oren naar heeft om de University College – een opleiding die is gericht op zeshonderd topstudenten uit binnen- en buitenland – te huisvesten. De universiteit zou hiervoor een statig pand in gedachten hebben, iets wat de historische binnenstad van Dordrecht te bieden heeft.

Nog niet geïnformeerd

De gemeente Rotterdam liet als antwoord daarop een deskundige geschikte locaties in de Maasstad selecteren, waaronder het Onderwijsmuseum en het Schielandshuis. Die werden in negatieve zin verrast door de mededeling dat de panden mogelijk de University College gaan huisvesten. “Het is vreemd dat de gemeente ons niet veel eerder op de hoogte heeft gebracht van deze plannen”, aldus coördinator van het Nationaal Onderwijsmuseum, Petra Reijnhoudt.

Eind februari besluit

Ronald van den Bos, directeur Institutional Development Office van de Erasmus Universiteit, zegt dat het College van Bestuur half maart de knoop doorhakt, nadat alle voors en tegens van de Rotterdamse en Dordtse locaties zijn afgewogen. LJ