Hoeveel visitekaartjes heb jij al?

De Erasmus Recruitment Days (ERD) zijn weer begonnen. De komende dagen kunnen de studenten van de EUR aan hun toekomst werken via presentaties, trainingen, workshops en branch dinners. Alles staat in het teken van contacten leggen en een goede indruk achterlaten. Tijdens een van de dagelijkse ERD-lunches vroeg EM de deelnemers: hoeveel visitekaartjes heb jij al?

Rosalie Papenhuizen, Master BA Strategisch Management

“Aan kaartjes doe ik niet, ik zoek iedereen op via Linkedin. Om een kaartje vragen vind ik sowieso stom staan, zoiets moet spontaan aangeboden worden. Voor mij zijn de ERD een manier om bij bedrijven die me interessant lijken een kijkje te nemen en misschien zelfs een plek te veroveren. Ik doe mee aan negen activiteiten, vooral branch dinners en workshops.

De ERD bieden veel keuzes qua bedrijven en organisaties, maar toch mis ik de non-profit sector. De enige die aanwezig zijn, zijn het ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Den Haag. Het was leuk geweest om Unicef of de Verenigde Naties er tussen te zien. Ook de zorg is niet vertegenwoordigd. De ERD is dan ook vooral gericht op business-studenten of studenten die in de business-industrie willen werken.”

Casper van Wijk, eerstejaars student BA

“Mijn streven is om minstens drie kaartjes te bemachtigen, maar tot nu toe heb ik er nog geen verzameld. Het is leuk om alvast contacten in de bedrijfswereld te leggen. Zelf heb ik helaas geen kaartjes om uit te delen. Dit jaar ga ik een aantal trainingen volgen, onder andere de sollicitatie- en de cv-check-training. Op deze manier hoop ik deze vaardigheden verder te ontwikkelen. Het is dus vooral nuttig voor mezelf en niet zozeer om contacten te leggen. Vandaar dat ik ook niet in pak ben. Verder ga ik naar een aantal presentaties om mezelf te oriënteren en omdat ik het interessant vind.

Er zijn bij de ERD opties genoeg. Voor iedereen is er iets. Wat ik wel een minpunt vond is dat er niet overal evenveel informatie over te vinden was. Zo weet ik niet helemaal zeker wat de trainingen inhouden waar ik me voor heb ingeschreven.”

Wybren Bosma, tweedejaars student IBA

“Ik heb nog geen kaartjes verzameld. Wel heb ik de zekerheid dat ik er aan het eind van de dag één krijg. Dit is helaas niet van persoonlijk belang, maar vanwege het feit dat ik een ‘PA shift’ heb. Dit houdt in dat ik de bedrijven die een presentatie geven, welkom heet en ervoor zorg dat alle apparatuur gereed staat. Daarnaast is het ook een leuke manier om een praatje met de bedrijven te maken.

Aangezien ik tweedejaars ben, ga ik dit jaar vooral kijken bij de presentaties, die van de consultancy bureaus in het bijzonder. Het is voor mij nog te vroeg om voor stages te zoeken. Wel kan ik me op deze manier oriënteren en zo volgend jaar gerichter meedoen aan bijvoorbeeld workshops en company dinners. Dan wordt het echt belangrijk.” JV