Stickers plakken

15 januari: welkomstborrel

Wat is de beste manier om zo snel mogelijk cohesie te vormen binnen de groep? Heel simpel: met stickers. Zonder dat het de bedoeling was, hebben de studenten Debbie Kukler, Merel Schroten, Bonny Kloosterboer en Alyssa de Bruin in een uurtje een groot deel  van de wintersporters met elkaar verbonden. En ze studeren niet eens sociologie. Het gebeurde tijdens de welkomstborrel in huisbar ‘Vie’.

Heb ik het ook?

Om de groep snel te leren kennen, kreeg iedereen een naamsticker opgeplakt. Met die overgebleven blanco stickers weten wij nog wel iets leuks, moet het kwartet studentes gedacht hebben, waarvan overigens alleen Bonny aan de Erasmus Universiteit studeert. Deze masterstudent Strategic Management voorzag de stickers van  uitdrukkingen als ‘Kus me’ en ‘Hottie’, om ze vervolgens achteloos op iemands rug te plakken. “Mensen die zagen dat we de stickers opplakten, moesten lachen, maar vervolgens zag je ze opeens denken: heb ik misschien ook iets raars op mijn rug?”, lacht Debbie de volgende morgen.

Seks @506?

Die paar stickers waar het mee begon,  mondde uit in een ware ‘stickeroorlog’ waaraan zo’n vijftig mensen meededen. Want wie beetgenomen was, wilde natuurlijk revanche. Debbie: “Dit effect hadden we totaal niet verwacht toen we voor de gein een paar ruggen beplakten. Het was grappig om te zien dat iedereen met elkaar in contact kwam door de ludieke uitdrukkingen.  Niemand werd er boos om.” Opvallend was dat  de teksten steeds schunniger werden; zo liepen een paar jongens uit dezelfde kamer bijvoorbeeld rond met: ‘Seks @506?’ Of het iets heeft opgeleverd is nog niet bekend.  

 

Brakke dag

De borrel in bar Vie was dus een goed begin van de week. Het was druk, ondanks dat vrijwel alle wintersporters een brakke dag achter de rug hadden. Sommigen waren op hun eerste dag in Briançon meteen de piste opgegaan. Anderen deden het rustiger aan en bezochten het oude centrum of namen een duik in het zwembad. Vaststaat dat iedereen al heeft kunnen genieten van de zon, die hier driehonderd dagen per jaar schijnt. 

Lindemarie Jongste

Uitzicht op de skipiste van Briançon vanuit het oude centrum