Erasmus Magazine zoekt studenten die de taboe rond psychische problemen willen doorbreken. Wat doe je als je familie niet erkent dat je last hebt van een psychische aandoening? Hoe leg je aan je vrienden uit wat een psychose is? Waarom heeft het zo lang geduurd voor je durfde te erkennen dat je een burn-out hebt?

Geen uitzondering

Als je een been breekt snapt iedereen wat er aan de hand is, maar wat moet je aan met een depressie? Ook onder studenten – door veel mensen gezien als een kerngezonde groep die alles aankan – zijn psychische problemen geen uitzondering. Er wordt alleen nauwelijks over gesproken.

Schaduwzijde

Erasmus Magazine wil nadrukkelijk aandacht besteden aan de schaduwzijde van het studentenleven. Terwijl tijdschriften, Facebook-pagina’s en weblogs van de daken schreeuwen hoe geweldig dat leven vol feesten, stages en reizen wel niet is, loopt bijna niemand met zijn twijfels, angsten of onzekerheden te koop. Vind jij dat ook zonde, en misschien zelfs schadelijk, neem dan vrijblijvend contact op met Geert Maarse, redacteur van Erasmus Magazine. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en gaan vanzelfsprekend discreet om met je verhaal. Niemand komt tegen zijn zin in het blad en het staat je vrij anoniem te blijven.

Contact: Geert Maarse, [email protected], 010-4081825.