Veel Nederlandse ‘Erasmus-stagiairs’

Nederlandse studenten gaan veel vaker de grens over met een Erasmus-beurs, nu ze die ook voor een internationale stage kunnen krijgen. De populairste bestemmingen zijn Spanje en Groot-Brittannië.

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van de Europese Unie. Het aantal Nederlandse Erasmus-studenten is in studiejaar 2008/2009 met zeventien procent gegroeid: twee keer zo snel als in de rest van Europa, want het totale aantal Erasmus-studenten nam met 8,7 procent toe.

Stages

Het komt vooral door stages, waarvoor studenten sinds 2007 een beurs kunnen aanvragen. Het totale aantal Erasmus-stagiairs nam met de helft toe. Maar ook studiepunten halen doen Nederlandse studenten tegenwoordig iets vaker met een Erasmus-beurs: dat aantal groeide met 4,3 procent, terwijl de rest van Europa op 3,4 procent bleef steken.

Groot-Brittannië favoriet

Vooral Spanje, Frankrijk en Duitsland waren populaire bestemmingen voor Erasmus-studenten, maar Nederlanders gingen liever naar Groot-Brittannië: daar gingen 631 Nederlanders studeren en 410 studenten stagelopen.

Gemiddeld gingen Erasmus-studenten voor een studie iets meer dan zes maanden op pad en voor een stage 4,5 maanden.

Het aantal Erasmus-studenten zal de komende jaren waarschijnlijk groeien, aangezien het budget wordt verruimd. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.