Open Dag: Studiekeuze gemaakt?

Voor de late beslissers, oriënterende of twijfelende studenten was het 24 juni de laatste kans om dit studiejaar de sfeer te proeven op de Erasmus Universiteit. Op een warme zomerse dag wandelden zij op over de campus tijdens de Bachelor Zomer Open Dag.

Nicole Leferink (18), aankomend student

“Afgelopen jaar heb ik skiles gegeven in Zwitserland en nu ben ik echt toe aan het studentenleven. Ik had niet verwacht dat ik mijn examen zou halen vorig jaar en had dus geen idee wat ik wilde studeren toen ik toch geslaagd bleek te zijn.

Om langer over mijn studiekeuze na te kunnen denken, leek een jaartje er tussenuit een goed plan. Zo’n twee maanden geleden heb ik besloten om gezondheidswetenschappen te gaan studeren. Ik heb me voor verschillende studies ingeschreven dit voorjaar, maar ik bleef toch twijfelen.

Nu ben ik er zeker van dat ik gezondheidswetenschappen wil doen. Ik ben net naar de presentatie geweest en dat voldeed wel aan mijn verwachtingen. Het was voor mij vandaag vooral belangrijk om de sfeer op de universiteit mee te krijgen.”

Nico Kuiper (23), vierdejaars student bedrijfskunde

“Ik geef vandaag met andere studenten rondleidingen en presentaties op de ‘Open Dag’. Binnen de studie bedrijfskunde heb ik een richting gekozen waarin voorlichting een belangrijke rol speelt. Ik vind het leuk om op een open dag te helpen en het houdt me betrokken bij mijn opleiding.

Voordat ik bedrijfskunde ging studeren, deed ik de opleiding sociale geografie en planologie in Utrecht. Dit paste totaal niet bij mij en na twee maanden had ik er genoeg van. Dat ik een verkeerde studiekeuze heb gemaakt, motiveert mij extra om aankomende studenten voor te lichten op een dag als vandaag. Het is erg belangrijk dat je een studie kiest waar jij honderd procent voor kan gaan.

Vandaag zijn er vooral veel aankomende studenten die nog twijfelen tussen een paar studies. Er worden dan ook veel vragen gesteld. Door deze open dag hoop ik dat zij uiteindelijk ook de knoop door kunnen hakken.”

Kim Wentzel (17), aankomend student

“Het lijkt me leuk om later een eigen onderneming te hebben, bijvoorbeeld een hotel. Ik heb net mijn examens gehaald en twijfelde nog een beetje tussen bedrijfskunde en bestuurskunde. Na de presentatie over bedrijfskunde ben ik er zeker van dat ik dat ga studeren.

De tour over de campus vind ik erg leuk. Zo krijg je een goede indruk en weet ik of de universiteit bij me past. Ik vind het fijn dat studenten je rondleiden en presentaties geven. Zij zitten helemaal in het studentenwereldje en kunnen uit eigen ervaring vertellen. Deze open dag was voor mij een dag om mijn laatste twijfels weg te nemen.” MW