Oud-collegevoorzitter Jan Willem Oosterwijk is afgelopen zaterdag op 58-jarige leeftijd overleden. Maandag 7 juni is de herdenkingsdienst in Leiden. Op de EUR-website is een condoleanceregister geopend.

Jan Willem Oosterwijk legde een jaar geleden zijn werk neer toen bij hem een ernstige ziekte was geconstateerd. Oosterwijk overleed thuis in Oegstgeest. Het College van Bestuur herdenkt hem als ‘een inspirerend, deskundig en daadkrachtig bestuurder. Door zijn innemende persoonlijkheid, brede kennis en zijn omvangrijke netwerk in binnen- en buitenland was hij een gewaardeerd lid van het College. Wij zullen hem in dankbaarheid blijven herinneren.’

Het College van Bestuur heeft alle studenten en medewerkers van de universiteit een bericht van zijn overlijden gestuurd. Daarin spreekt de universiteit haar waardering uit voor zijn inzet voor het strategisch beleid van de universiteit, het versterken van de internationale positie van de EUR en het intensiveren van externe contacten, onder meer binnen de regio Rotterdam, met het bedrijfsleven en de andere kennisinstellingen.

Op 1 maart 2007 maakte Jan Willem Oosterwijk zijn entree als voorzitter van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor was hij jaren werkzaam bij diverse ministeries, laatstelijk als secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken. WG

Een uitgebreid In Memoriam verschijnt in de komende editie van Erasmus Magazine.

De herdenkingsdienst zal worden gehouden op maandag 7 juni om 11.00 uur in de Hooglandse kerk, Middelweg 2 te Leiden. Direct na afloop van de herdenkingsdienst is er gelegenheid tot condoleren. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.

Voor medewerkers en studenten is er gelegenheid tot het tekenen van een digitaal condoleanceregister.