Dagelijks eten duizenden mensen in een van de kantines op campus Woudestein. Een deel van de bezoekers vindt het te duur, niet lekker of niet vers genoeg. Rotterdamse topkok Fred Mustert, in het bezit van een Michelinster, keurde het eten op verzoek van Erasmus Magazine.

Na het proeven van verschillende maaltijden concludeert Mustert dat een deel van de gerechten niet helemaal goed zijn bereid. Over de smaak, ingrediënten en samenstelling is hij niet bepaald enthousiast. Zijn boodschap: begin bij de basis met koken en gooi het kant-en-klare component de keuken uit.

Avenance is verbaasd

Cateraar Avenance is oprecht verbaasd en lichtelijk teleurgesteld bij het horen van de uitkomst. Na de zomer zijn al veel maatregelen genomen om de kwaliteit en de presentatie van het voedsel te verbeteren. Maar er is nog meer ruimte voor verbetering, weten de cateraars. “Dit houdt ons wel scherp. We moeten dus nog harder ons best doen en letten op wat de keuken verlaat”, zegt districtsmanager van Avenance Roel Korsten. MM 

Lees het volledige verhaal over het eten in de mensa in Erasmus Magazine 14. Het blad ligt vanaf donderdag 11 maart in de bakken op de campus.