Onder het motto: ‘Hope for Haïti’ houdt het ISS aanstaande zaterdag een fondsenwerfavond. In het ISS-pand in Den Haag is iedereen die iets kan verkopen, en wil kopen welkom.

Vanaf half zeven stelt het Institute of Social Studies, tegenwoordig een faculteit van de EUR, haar deuren open. ‘Breng je vrienden en hun vrienden met hun portemonnee mee!’ luidt de uitnodiging.

Contact leggen met alumni

Het ISS, waar veel studenten uit ontwikkelingslanden komen, heeft op dit moment geen studenten uit Haïti rondlopen. “Maar die hebben we in het verleden wel gehad”, vertelt medewerkster Marie-Louise Gambon. “We hebben nog geen contact met hen proberen te leggen, maar dat gaan we wellicht nog wel doen.”

Retour afzender

Dat alumni van het ISS vaak direct geraakt worden door een natuurramp, merkt Gambon op een bizarre manier. “Bijvoorbeeld na de aardbeving in Pakistan en na de tsunami, kregen we veel exemplaren van ons alumniblad onbesteld retour gezonden.”

Zaterdag zullen er etenswaren worden verkocht, optredens worden geveild en een tombola worden gehouden. De opbrengst gaat naar de Amerikaanse hulporganisatie Hope for Haiti.WG

Meer informatie over de fondsenwerfavond