Pauline van der Meer Mohr wordt op 1 januari de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de EUR. Zij volgt daarmee Jan Willem Oosterwijk op, die terugtreedt wegens ziekte. Bart Straatman volgt half februari collegelid Kees van Rooijen op wiens termijn begin 2010 afloopt.

Van der Meer Mohr (1960) studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit en heeft momenteel haar eigen adviesbureau Amstelbridge Human Capital Strategies in Den Haag. Tot april 2008 werkte ze als Directeur Generaal en hoofd Human Resources bij ABN AMRO bank en daarvoor was zij eveneens hoofd van human resources bij TNT.

‘Voorrecht voorzitter te zijn’

In het persbericht van de EUR zegt zij over haar nieuwe functie: “Onze universiteit heeft alles in zich om tot de internationale top te gaan behoren. Ik zie uit naar de samenwerking met mijn toekomstige collega’s in alle geledingen van de EUR om gezamenlijk het grote potentieel te realiseren. In de aanloop naar het eeuwfeest in 2013 is het een voorrecht om de voorzittersfunctie te mogen vervullen.”

Pauline van der Meer Mohr is getrouwd, heeft vier kinderen en woont in Den Haag.

Derde Lid

Bart Straatman (1956) behaalde zijn master algemene economie aan de Universiteit van Tilburg. Hij werkte in management- en adviesfuncties op het gebied van financiën en bedrijfsvoering in de publieke sector en later in de consultancy bij de adviesbureaus Bakkenist en Deloitte. Momenteel is hij lid van de Raad van Bestuur van de Lumens Groep in Eindhoven, een maatschappelijke onderneming voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening in de provincie Noord-Brabant. Hij beheert daar de portefeuille bedrijfsvoering.

Bart Straatman

Hij zegt over zijn nieuwe functie dat het “een mooie uitdaging is om mee vorm te geven aan de strategische ambities van de EUR.” Bart Straatman is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in IJsselstein.

Beide nieuwe leden zijn benoemd door de Raad van Toezicht voor een periode van vier jaar. Van der Meer Mohr en Straatman vormen na hun aantreden samen met Rector Magnificus Henk Schmidt het driekoppige bestuur van de EUR. WG

Klik hier voor het volledige persbericht over de benoemingen