Voor alle alumni en eerstejaars had de Erasmus Universiteit op 19 augustus een pubquiz in campuscafé ‘In de Smitse’ georganiseerd.

De quiz was speciaal in de Eurekaweek gepland, zodat eerstejaars al konden ervaren dat de universiteit ook na de studie nog leuke activiteiten organiseert. Pieter ten Bosch, directeur Alumnibeleid & Corporate relations, hoopt dat de startende studenten inzien dat de universiteit geen school is waar je na een paar jaar weer opstapt, en nooit meer contact hebt. “Het leek ons leuk als alumni en eerstejaars met elkaar in contact zouden komen en daarom hebben we ze samen in een team geplaatst om de quiz te spelen.”

Discoverykennis

Jelle Pol en Rick Toonen deden mee en ging er uiteindelijk met de wisselbeker vandoor. De aankomende bedrijfskundestudenten zaten met vier alumni in een team. “Het was lachen met elkaar, en tussendoor wisten we ook nog eens de antwoorden op de meeste vragen”, vat Pol de avond samen. De twee vrienden deden mee, omdat ze wel houden van een kennistest. “Ik kijk veel naar Discovery dus heb veel algemene, maar ook loze kennis. En juist die knowhow heb je nodig bij een pubquiz”, lacht de aankomende student. De wisselbeker krijgt een prominente plek in zijn nieuwe kamer.

Ander tijdstip beter

Ongeveer vijftien eerstejaars en dertig alumni waren op de pubquiz afgekomen die werd gepresenteerd door Giel Franken en Joost Blom. Ten Bosch had op meer eerstejaars gehoopt, maar geeft toe dat het tijdstip niet ideaal gekozen was. De pubquiz had concurrentie van de filmavond en de programma’s van de studentenverenigingen. Toch spreekt Ten Bosch van een geslaagde avond en een vervolg komt er zeker. LJ