De gemeente plaatst extra verlichting op het voetpad langs de Kralingse Zoom, bij de ingang van de campus Woudestein. Hoog nodig, want het is een onaangenaam, donker stuk volgens facilitair directeur van de EUR, Kees Lansbergen.

In het periodieke overleg tussen de EUR en de deelgemeente Kralingen-Crooswijk, bracht de directie van de universiteit meerdere keren ter sprake dat studenten en medewerkers zich onveilig voelen op het voetpad. Er is te weinig licht. De gemeente beaamt het probleem na enig onderzoek en heeft 10.000 euro uitgetrokken voor extra verlichting.

Voor de komende wintermaanden moet het probleem opgelost zijn. Directeur van het Facilitair Bedrijf van de EUR, Kees Lansbergen, heeft het bestuur van de deelgemeente schriftelijk complimenten gemaakt voor het ‘vlotte handelen’. Lansbergen: “Wij hebben dit probleem al drie jaar geleden aangekaart, maar het huidige deelbestuur heeft zich er nu hard voor gemaakt en voortvarend gehandeld.”

Lansbergen is blij dat er iets gedaan wordt. “Ik loop er zelf ook wel eens en het is er niet aangenaam.” Het is echter niet zo dat er daadwerkelijk misdaad is gerapporteerd betreft dit voetpad. DR