De finale van het televisieprogramma Dancing with the Stars op 3 juli kwamen geneeskundestudent Gwyneth van Rijn en musicalacteur Jamai Loman als beste dansers uit de bus.

Van Rijn omschrijft de avond als een spannende finale met een geweldige ontknoping. “Ik had geen enkel idee wie de winnaar zou worden, want medefinalisten Nathalie en Peter waren ook supergoed in vorm. Daarom hebben Jamai en ik intens van de hele avond genoten, ongeacht de uitslag.”

Co-schappen

Na een hectische periode van twee maanden, waarin Van Rijn acht uur per dag trainde, geniet ze eerst van een paar dagen rust. Volgende week vervolgt ze alweer haar co-schappen in Tilburg, waar voor Dancing with the Stars al aan begonnen was. In de toekomst hoopt ze Jamai te blijven zien, want ze heeft in korte tijd een goede band met hem opgebouwd. “We zijn al die weken zo close geweest, dan ga je echt om iemand geven.” LS

Wil je Gwyneth zien dansen? Dat kan, want bij de opening van het academisch jaar op 31 augustus zal zij met haar vaste danspartner Niels Didden (ook een EUR-student) optreden. 

Foto: Roland J. Reinders