Collegegeld niet omhoog

In hun akkoord over de aanpak van de crisis hebben de regeringspartijen CDA, PvdA en ChristenUnie het collegegeld ongemoeid gelaten. Grootscheepse investeringen in onderzoek blijven achterwege.

Dat blijkt uit de eerste berichten die hierover naar buiten zijn gekomen. Als vandaag de coalitiefracties van de Tweede Kamer ingelicht zijn, zal het kabinet een brief naar het parlement sturen met daarin de details van het akkoord dat gisteravond is gesloten.

In een uitgelekt lijstje met mogelijke bezuinigingen stond enkele weken geleden een verhoging van het collegegeld met ruim negenhonderd euro, maar die is volgens ingewijden van tafel.

Extra geld voor hoger onderwijs en onderzoek staat niet in het akkoord. Toch zal er naar verwachting hier en daar extra geïnvesteerd worden. De regering wil duurzaamheid stimuleren, dus onderzoek daarnaar zou wel geld tegemoet kunnen zien. Er komt onder meer budget voor de strijd tegen het water. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.