Het maandelijkse disussieprogramma van Studium Generale, de Kwestie Live, staat dit keer in het teken van recessie, arbeidsmarkt en ontslagrecht.

De discussie over versoepeling van het ontslagrecht zet het bedrijfsleven en de vakcentrales recht tegenover elkaar nu ook Nederland klappen krijgt van de mondiale economische crisis.

Onzekerheid, dalende orderportefeuilles en oplopende werkloosheid bezorgen werkgevers én werknemers slapeloze nachten. Maar de roep vanuit het bedrijfsleven om een versoepeling van het ontslagrecht staat lijnrecht tegenover de eis van de vakcentrales om niet aan de huidige wetgeving van het ontslagrecht te komen. 

Ruben Houweling (arbeidsrechtendeskundige EUR) zal de achtergronden en zijn wetenschappelijke visie op eventuele oplossingen voor ontslagrecht en ontslagvergoeding schetsen. Vervolgens gaat hij in debat met Job Hoogendoorn, directeur opleiding bedrijfskunde en hoofddocent Human Resource Management bij de Rotterdam School of Management van de EUR, Rein Breeman, directeur van scheepscoatingbedrijf Vecom (300 werknemers) en bestuurslid van ondernemersvereniging De Club Rotterdam en Leo van Loon, directeur Creative Factory, lid Young EDBR.

Vaste presentator en discussieleider: Leon Verdonschot (o.a. bekend van de VPRO-Wetenschapsquiz en VPRO’s Iets met Boeken) en vaste columnist Mohammed Benzakour (schrijver en publicist). 

Datum: 25 maart

Aanvang: 20:00 uur

Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35, Rotterdam

Entree: gratis, reserveren gewenst via deunie.nu of via 010-4333534