Het Erasmus MC heeft een online game gelanceerd ter gelegenheid van het Darwin-jaar. Doel van het spel: voorkom dat de wereld ten onder gaat aan een massavirus.

De game, genaamd The Great Flu, is gemaakt ter gelegenheid van de wetenschapsmanifestatie ‘H5N1 – De evolutie van een griepvirus’. Virussen evolueren erg snel en zijn het levende bewijs van Darwins evolutietheorie. Fred Balvert, voorlichter van het Erasmus MC, geeft uitleg: “De boodschap van het spel is de noodzaak van wetenschappelijk onderzoek aangeven bij een wereldwijde virusuitbraak. Uit the Great Flu komt ook naar voren dat samenwerking tussen overheid en wetenschap essentieel is op zo’n moment.  Met behulp van internet valt een hele brede groep mensen te bereiken, maar we focussen op jongeren met dit spel. De game is in het Engels om ook internationaal bekendheid aan het onderwerp te geven.”

De wetenschapsmanifestatie duurt tot en met 25 oktober en behelst naast de game ook nog een cd en een tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Speel het spel