Vincent Kneefel, student International Business Administration aan de EUR, is een van de tien finalisten van Your ’09: een project van Your World waarin jongeren hun droom kunnen realiseren.

Your World is de merknaam voor Rotterdam Europese jongerenhoofdstad. In 2009 kunnen jongeren het beste uit zichzelf halen, maar ook uit anderen en uit de stad. Er zijn een aantal acties gestart om Rotterdam te ‘vergroenen’. Zo ook Your ’09, een actie om jongeren de kans te geven hun idealen waar te maken.

Vincent Kneefel is genomineerd voor deze finale en dingt mee naar de hoofdprijs die vijf finalisten in ontvangst mogen nemen. Namelijk professionele begeleiding en een geldsom om zo hun doel te bereiken.

Onderwaterfotograaf

Via de website van Your World konden jongeren tot een maart stemmen op hun favoriete finalist, hun stem telde voor vijftig procent mee. De jury beslist uiteindelijk welke jongeren winnen.

Kneefel, die momenteel op de tweede plek staat, neemt het op voor de oceanen. Als onderwaterfotograaf ontdekte hij hoe drastisch de oceanen achteruitgaan. Volgens Kneefel is in de afgelopen vijftig jaar ongeveer zeventig procent van alle vis verdwenen. Daarom wil hij jongeren bewustmaken van de schoonheid van de oceaan.

“Tot nu toe hadden jongeren weinig interesse in de oceanen, maar daar wil ik iets aan veranderen”, zegt Kneefel. Voor jongeren is het een ver-van-hun-bedshow , maar Kneefel gelooft dat de jeugd wel geeft om de natuur. “Ik denk dat ze steeds beter gaan beseffen hoe kwetsbaar onze planeet is.”

Met het geld wil Kneefel een lesmodule ontwikkelen voor middelbare scholen. “Door middel van quizzen, informatie en de onderwaterfoto’s wil ik jongeren iets meegeven van het leven in de oceaan en hoe belangrijk dat is voor ons”, legt Kneefel uit. – PJ