Kom 25 februari naar De Kwestie Live in De Unie. Het thema: Je mag tegenwoordig ook niks meer: Van gedogen naar zero tolerance?

We mogen niet meer roken in de cafés, op de Wallen zitten steeds minder prostituees achter het raam, in de smartshops is geen paddo meer te krijgen: het verdraagzame Nederland is anno 2009 ver zoek. Gedogen was decennialang ons ‘nationale handelsmerk’, verbieden is nu de harde realiteit. En vanwege de toenemende onzekerheid over onze welvaart zal dat de komende jaren niet minder worden. We praten nu al samenlevingsbreed in termen van preventieve maatregelen en risico’s uitsluiten. Gaan we naar een samenleving van zero tolerance?

Wat is De Kwestie Live?

In het maandelijks actuele discussieprogramma van de Erasmus Universiteit Rotterdam, De Kwestie Live, laten prominente wetenschappers hun licht over deze kwestie schijnen. Ze leggen uit wat gedogen is (of was), wat het Nederlandse gedoogbeleid zo bijzonder maakte, en waarom dit beleid plaats moet inruimen voor risicomanagement, regelzucht en een onvoorwaardelijk geloof in de preventieve werking van verbieden. Dus komt allen op deze Aswoensdag na carnaval naar dit vurige debat, ook als u het ermee ééns bent!

Gasten

Vaste presentator en discussieleider: Leon Verdonschot (o.a. bekend van de VPRO-Wetenschapsquiz en VPRO’s Iets met Boeken) en vaste columnist Mohammed Benzakour  (schrijver en publicist). In het forum: prof. dr. Henk van de Bunt (hoogleraar criminologie EUR), Renee Stolk (eigenaar coffee- en smartshop De Lachende Paus), dr. Marleen Bekker (onderzoeker en docent instituut Beleid Management & Gezondheidszorg EUR) en Jur Verbeek (Stadsmarinier Rotterdam).

Zaal open 19.30 uur. Aanvang programma: 20.00 uur.

De Unie telt maximaal 125 plaatsen. VOL=VOL. Aanmelders hebben voorrang: via 010-4333534 of website van De Unie.

Meer informatie: De Unie, EM.Online of Studium Generale

Contactpersoon: Niels van Poecke, 010 408 28 18, [email protected]