Sinds 2 februari kunnen medewerkers en studenten op de campus gratis de accu van hun mobiele telefoon of fotocamera opladen. Dit duurt een kwartiertje.

Op de campus zijn drie oplaadpunten: in de DE-corner van de C-hal, in de Carrousel in het L-gebouw en in de Etude in het H-gebouw. Het systeem werkt simpel. Je haalt je accu uit je telefoon of camera en legt hem in het apparaat. Met een zelfgekozen code voorkom je dat anderen je accu kunnen pakken. Na vijftien minuten is de batterij tot ongeveer 80 procent opgeladen en kun je hem met de code uit het apparaat halen. Twee accu’s kunnen tegelijkertijd opgeladen worden.

De extra service van de EUR kost de universiteit niets. De aanbieder plaatst de apparaten, verzorgt het onderhoud én betaalt de stroomkosten. Inkomsten voor dit bedrijf komen uit reclame-uitingen op de apparaten. LS