Dr. Noreena Hertz is voor negen maanden benoemd tot gasthoogleraar aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Unversity, op de leerstoel Business-Society Management. Deze wordt gedeeltelijk gefinancierd door KPMG.

Volgens George Yip, decaan van de RSM, is Noreena Hertz een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van economische globalisatie in de wereld. Ze studeerde aan de UCL in Californië, behaalde haar MBA aan de prestigieuze Wharton business school en promoveerde in Engeland aan de universiteit van Cambridge. Hertz kreeg wereldvermaardheid met haar publicaties The Silent Takeover in 2001 and I.O.U.: The Debt Threat and Why We Must Defuse It in 2004.

Ze werd verkozen tot een van de ‘Best of Young British’ in de New Statesman, een van de ‘Top 35 Women Under 35 in Management Today, One of the 100 most powerful people in London door de Evening Standard Power List en tot een van de meest Inspiring women in the world door Vogue. Ze behoort ook tot een van de World Economic Forum’s ‘Global Leaders of Tomorrow.