Drie EUR-economen en twee bankexperts discussiëren woensdagavond 15 oktober in Zaal de Unie over de financiële crisis in de wereld. Met onder andere hoogleraar monetaire economie Caspar de Vries, econoom Mathijs van Dijk en Liesbeth Noordegraaf-Eelens, econoom en filosoof.

Geld verdampt, markten drogen op en banken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wat begon in de VS met het faillissement van kleine hypotheekverstrekkers is ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde kredietcrisis.

In de Kwestie Live wordt aandacht besteed aan welke verantwoordelijkheid er op de schouders van overheden, toezichthouders, financiële instellingen en de consument zelf ligt. Toont de kredietcrisis ons de belangrijkste systeemfouten? Is er sprake van het einde van het superkapitalisme? Of moeten we vertrouwen op het zelfreinigende vermogen van de markt en biedt deze kredietcrisis juist goede kansen hiertoe?

In dit nieuwe actuele discussieprogramma van Studium Generale, Erasmus Podium en Erasmus Magazine in De Unie zullen de wetenschappers van de Erasmus Universiteit hun licht over de kredietcrisis laten schijnen en daarmee helderheid in de financiële chaos scheppen. Ze krijgen weerwoord van deskundigen van financiële instellingen. En de sprekers gaan in debat met de zaal.