Heb jij nog een oude verwassen spijkerbroek die je nooit meer draagt? Niet weggooien! Want op 9 oktober zal ‘Jeans4Charity’ de EUR bezoeken om spijkerbroeken te verzamelen voor het goede doel Kinderen Kankervrij (KiKa).

Initiatiefnemers van Jeans4Charity zijn zeven studenten aan de Hogeschool INHolland. Zij zitten in hun vierdejaar Media & Entertainment management. Eén van hen is Mia Kamerman: “Wij wilden zelf graag iets doen voor het goede doel, maar we wisten niet precies wat. Toen bedachten we: hoe kunnen we de meeste mensen bereiken en wat heeft nou echt iedereen? Een oude spijkerbroek! Dus zo is het idee voor Jeans4Charity geboren. We hebben voor KiKa gekozen, omdat één van ons te maken heeft gehad met kanker, en we waren het er snel over eens dat we ons voor dit doel in willen zetten.”

Van maandag 6 oktober tot woensdag 15 oktober worden alle hogescholen en universiteiten van Rotterdam bezocht om zoveel mogelijk spijkerbroeken te verzamelen.

De actie zal op 17 oktober spetterend afgesloten worden met een feest in de Euromast. Er wordt een waslijn gespannen vanaf de Euromast naar beneden, waar de verzamelde spijkerbroeken aan komen te hangen.

Talentvolle ontwerpers van de Stylingacademie Artemis Rotterdam gaan van de niet-bruikbare ingeleverde spijkerbroeken een nieuwe kledinglijn maken die tijdens de afsluitende VIP avond wordt geshowd.

Na afloop van de show kunnen de aanwezigen op de kledingstukken bieden, de opbrengst hiervan gaat uiteraard geheel naar Kika. Ook worden er spijkerbroeken met handtekeningen van Bekende Nederlanders ingelijst en geveild. “We hebben geen bedrag in ons hoofd waar wij naar streven, maar we hopen natuurlijk op zoveel mogelijk. Als iedere spijkerbroek geveild wordt en we de aandacht hebben getrokken met onze actie zijn we tevreden”, aldus Kamerman.

De spijkerbroeken worden na het eindfeest aan KICI gedoneerd. Dit is een Haagse instelling voor kledinginzameling die samenwerkt met Roteb Rotterdam.