Algemeen Dagblad hield gisteren een referendum in Rotterdam wie inwoners als nieuwe burgemeester wensen. Ook op Woudestein en Hoboken hebben studenten en medewerkers het stemformulier ingevuld en kwam Albayrak voor Gerd Leers als winnaar uit de bus.

Het AD heeft de cijfers uitgesplitst naar deelgemeente. De stemmen van Woudestein zijn opgeteld bij de andere stemmen uit de wijken Kralingen en Crooswijk en resulteert in 24 procent voor Albayrak en 22 procent voor Leers. Voor Hoboken in het centrum zijn deze percentages 28 en 23 procent.

Politicoloog aan de EUR Rinus van Schendelen zegt in het AD dat de uitslag goed nieuws is voor Albayrak. Ook de nummer twee, Gerd Leers, kan deze opsteker goed gebruiken, omdat hij binnen de landelijke CDA niet zo goed ligt, aldus Van Schendelen. Volgens de politicoloog kan de vertrouwenscommissie die de nieuwe burgemeester kiest dit referendum niet links laten liggen.

Het AD meldt verder dat Albayrak vereerd is met de uitslag, maar dat een sollicitatie niet aan de orde is.

Lees het complete artikel in het AD.