Plasterk wil af van ‘zachte knip’

Minister Plasterk wil “nu echt” werk gaan maken van de zogenoemde harde knip tussen bachelor- en masteropleiding. De eerste studiefase moet veel meer een afgesloten geheel gaan vormen.

 

 

Bij de opening van het academisch jaar van de Universiteit van Amsterdam maakte hij duidelijk dat het hem menens is. Plasterk wil dat de overgang van bachelor- naar masteropleiding een belangrijk moment wordt waarop studenten nadenken over hun toekomst. “Ga je door met een masteropleiding in dezelfde richting als je bachelor, of ga je in een andere studierichting verder? Of heb je wel genoeg geleerd en wil je gaan werken?” Om daar meteen aan toe te voegen dat hij studenten die hun bachelordiploma hebben gehaald niet van de universiteit wil jagen. “Integendeel”. HOP

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »