Plasterk wil af van ‘zachte knip’

Minister Plasterk wil “nu echt” werk gaan maken van de zogenoemde harde knip tussen bachelor- en masteropleiding. De eerste studiefase moet veel meer een afgesloten geheel gaan vormen.

 

 

Bij de opening van het academisch jaar van de Universiteit van Amsterdam maakte hij duidelijk dat het hem menens is. Plasterk wil dat de overgang van bachelor- naar masteropleiding een belangrijk moment wordt waarop studenten nadenken over hun toekomst. “Ga je door met een masteropleiding in dezelfde richting als je bachelor, of ga je in een andere studierichting verder? Of heb je wel genoeg geleerd en wil je gaan werken?” Om daar meteen aan toe te voegen dat hij studenten die hun bachelordiploma hebben gehaald niet van de universiteit wil jagen. “Integendeel”. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.