Bron: youtu.be

EURvision is een liedjeswedstrijd die elk jaar wordt georganiseerd door Erasmus Music Association en Studium Generale. Om te beginnen namen 24 studenten deel aan de halve finale, waar ze hun zelfgeschreven lied ten gehore brachten. Vervolgens stemde het publiek op de deelnemers die de meeste indruk op hen hadden gemaakt, waarna twaalf zangers naar de grote finale gingen. Hier werden ze bij hun optreden begeleid door de band van Erasmus Music Association, waardoor hun lied een echt professionele sound meekreeg.

De wedstrijd had eigenlijk al op 16 mei moeten plaatsvinden, maar omdat de gebouwen op de campus die dag waren gesloten uit bezorgdheid om rellen tijdens een aangekondigd pro-Palestina protest, werd het een week later. Dit uitstel op het laatste moment veroorzaakte veel stress bij Frits van Schendel, voorzitter van de Erasmus Music Association. “Ik heb nagedacht over hoe we het konden oplossen. Ik ben erg blij dat het nu doorgaat en volgens mij was het de juiste beslissing om de datum te verzetten, voor de veiligheid van iedereen en uit respect voor alles wat er gaande is.” Harut, lid van de band Sanctified, voegt toe: “Ik weet dat het evenement werd verplaatst vanwege enkele protesten die ik terecht vond. Eerlijk gezegd vind ik dat de universiteit de situatie beter had kunnen aanpakken, maar we kunnen er eigenlijk niet veel aan doen.”

Vol adrenaline

Christina eindigde met haar rapoptreden op de eerste plaats in de EURvision song contest.

De organisatoren wisten voor zowel deelnemers als toeschouwers een meeslepende muzikale ervaring te creëren. Christina, de winnares van dit jaar, verbaasde iedereen met haar raptalent. Nog niet bekomen van over haar overwinning en vol adrenaline zegt ze: “Ik ben zo blij en dankbaar voor iedereen die er voor me was. Ik was eerst heel erg gestrest, maar op het podium liet ik mezelf gewoon gaan.”

Nog geen reactie — begin de discussie!