De organisatie stuurde het volgende bericht de wereld in: “De universiteit is gesloten. Vandaag zullen we elders zijn. Maar we zullen komen wanneer ze hun gewone gang van zaken hervatten, we zullen de universiteit blijven sluiten. (…) We zullen protesteren op onze eigen voorwaarden.” De volledige verklaring is te lezen op de Instagrampagina van de groep.

Campus volledig gesloten

Woensdagavond maakte het College van Bestuur bekend dat alle gebouwen gesloten zijn en alle evenementen op de campus zijn afgelast. Dit is een verzoek van de Rotterdamse ‘driehoek’ – bestaande uit de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie. De Rotterdamse driehoek is verantwoordelijk voor de veiligheid in de stad. Door gebrek aan kennis over de omvang en aard van het protest heeft die verzocht om de gebouwen te sluiten, aldus een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Lees 3 reacties