Bron: www.youtube.com

Als het startschot klinkt beginnen meer dan 280 studenten en medewerkers van de Erasmus Universiteit te rennen voor de Erasmus Charity Run, een subevenement van de Marathon Rotterdam. De opwinding en de energie van de lopers zorgden voor een bruisende sfeer in heel Rotterdam. De stad was vol met mensen die de hardlopers wilden steunen.

De Erasmus Charity Run is een traditie om geld in te zamelen voor beurzen voor toekomstige studenten aan de Erasmus Universiteit. De run is een speciaal onderdeel van de officiële marathon. Deelnemers kunnen kiezen tussen de kwart marathon of de hele marathon van 42 kilometer.

Vitalii, een masterstudent Marketing, kon vannacht nauwelijks slapen van opwinding maar was er helemaal klaar voor om deze loop in een recordtijd te voltooien. Hardlopen houdt hem gezond, bekende hij: “Ik loop al een paar jaar hard, ik vind het geweldig! Het is een vorm van meditatie.”

Bij de start maakt Uroš, een masterstudent Gezondheidseconomie, zich iets meer zorgen: “Als ik doodga, dan ga ik dood, maar ik weet zeker dat ik vandaag plezier heb met mijn vrienden.”

Teruggeven

Derman is een student Filosofie die vorig jaar het geluk had een ingezamelde beurs te ontvangen. Nu doet hij zelf mee aan de Charity Run om terug te geven.

“Ik ben heel dankbaar dat ik de kans heb gekregen om hier te zijn. Ik denk niet dat ik had durven dromen dat ik aan de Erasmus Universiteit zou studeren. Daarom wil ik anderen de kans bieden die mij is geboden.”

Na de marathon, uitgeput en blij dat hij zijn doel heeft bereikt, moedigt hij iedereen aan om volgend jaar zelf deel te nemen aan dit liefdadigheidsevenement.

Staircase run – Finish line – solo runner finishing – Mandeville – June – 2023 – Ali Alshamayleh

Lees meer

Halverwege is nog maar het begin: de Trappenloop 2023

De jaarlijkse Trappenloop vond donderdag plaats in het Mandevillegebouw, met twaalf…